top of page
180620_radiokatu_5_004_cropped1.jpg

Meistä

Pasilan maamerkki

Ilmo Valjakan suunnittelema Iso Paja valmistui vuonna 1993. Toimitalo palveli Yleisradion päärakennuksena aina vuoden 2017 maaliskuuhun saakka. Iso Paja muistetaan nimenä mm. Yleisradion vaalivalvojaisista, jotka järjestettiin rakennuksen tiloissa yli 15 vuoden ajan. Ison Pajan omistajia tänä päivänä ovat Yleisradion Eläkesäätiö, sekä Apteekkien Eläkekassa ja Suomen Ässä-Asunnot Oy. 

Erinomainen Iso Paja

Rakennusten ympäristöluokitusten avulla kiinteistöjen energiatehokkuutta on mahdollista vertailla yhtenäisin menetelmin.

Building Research Establishmet´s Environmental Assessment Method (BREEAM) on ekotehokkaiden kiinteistöjen luokitusjärjestelmä, joka ohjaa rakennusten suunnittelua, rakentamista ja käyttöä. Ympäristövaikutuksia tarkasteleva BREEAM kiinnittää huomiota esimerkiksi johtamiseen, energia- ja vedenkulutukseen, käytettyihin materiaaleihin, maankäyttöön ja liikenteeseen. Näille tekijöille annetun pisteytyksen perusteella rakennukselle voidaan myöntään BREEAM-arvosana. Pass, Good, Very Good, Excellent tai Outstanding. Iso Paja on saanut BREEAM-luokituksen Good.

bottom of page