Meistä

Pasilan maamerkki

Ilmo Valjakan suunnittelema Iso Paja valmistui vuonna 1993. Toimitalo palveli Yleisradion päärakennuksena aina vuoden 2017 maaliskuuhun saakka. Tilantarpeen vähennyttyä Yle myi Ison Pajan Yleisradion Eläkesäätiölle, jonka tehtävänä on turvata yleläisten eläkkeiden maksu muun muassa kiinteistösijoituksilla. Kauppojen jälkeen Iso Paja on merkittävä osa Yleisradion Eläkesäätiön kiinteistösijoitusomaisuudesta. Yleisradion Eläkesäätiön kahdeksasta työntekijästä koostuva henkilöstö työskentelee jatkossa Isossa Pajassa, jossa myös VR Groupin pääkonttori on sijainnut toukokuusta 2018 alkaen.

Erinomainen Iso Paja

Rakennusten ympäristöluokitusten avulla kiinteistöjen energiatehokkuutta on mahdollista vertailla yhtenäisin menetelmin.

Building Research Establishmet´s Environmental Assessment Method (BREEAM) on ekotehokkaiden kiinteistöjen luokitusjärjestelmä, joka ohjaa rakennusten suunnittelua, rakentamista ja käyttöä. Ympäristövaikutuksia tarkasteleva BREEAM kiinnittää huomiota esimerkiksi johtamiseen, energia- ja vedenkulutukseen, käytettyihin materiaaleihin, maankäyttöön ja liikenteeseen. Näille tekijöille annetun pisteytyksen perusteella rakennukselle voidaan myöntään BREEAM-arvosana. Pass, Good, Very Good, Excellent tai Outstanding. Iso Paja on saanut BREEAM-luokituksen Very Good.